Nilsi blir ambassadør for organdonasjon

Foto: Svein Finneide

Nils-Ingar Aadne er blitt ambassadør for Stiftelsen Organdonasjon. Komikeren og langrennsløperen, bedre kjent som Nilsi, har allerede i flere år vært engasjert for saken.

Aadne mistet samboeren Ida Eide i 2018. Hun gikk bort etter en hjertestans under et mosjonsløp. Som følge av det tragiske tapet av kjæresten, har Aadne i ettertid engasjert seg både i hjertehelse, livreddende førstehjelp og organdonasjon. Alt dette ved siden av et hektisk liv, med blant annet landsdekkende turnéer med eget show, foredrag, og en aktiv livsstil med ski og løping.

Han er ikke i tvil om at organdonasjon er et viktig og meningsfylt tema.

– Vi takket ja til organdonasjon da vi mistet Ida. Det er en trøst og godt å tenke på i ettertid at vi hjalp flere mennesker til et lengre og bedre liv, selvom hennes liv ble altfor kort, sier Aadne.

Betyr mye

Aadne og Idas foreldre skrev i ettertid en følelsesladd kronikk i NRK, der de oppfordrer flere til å ta stilling til organdonasjon, og forteller om viktigheten av å kjenne sine nære og kjæres standpunkt til dette livreddende temaet.

– Et ja til organdonasjon kan bety enormt mye for de som venter på et nytt organ. Det kan gi en helt ny livsglede og for noen betyr det å leve mange år lenger, sier Aadne.

Alle kan bli ambassadører

Aadne blir den syvende ambassadøren for organdonasjon, sammen med blant annet Kristin Gjelsvik, Nico & Vinz og Hege Bøkko.

Aleksander Sekowski, informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon gleder seg over det siste tilskuddet.

– Nilsi er en finfin fyr. Han er en fantastisk formidler – av de morsomme, men også triste – aspektene ved tilværelsen. Og ikke minst er han lynrask på bortoverski. Vi er svært glade for å få ham med på laget, sier Sekowski.

Og det er ikke bare kjendiser Stiftelsen Organdonasjon ønsker seg om ambassadører.

– Alle kan være en ambassadør for saken: Fortell dine nærmeste om ditt standpunkt. Snakk om organdonasjon med dine venner og kjente, og gjør gjerne noe som frivillig. Da er du med og redder liv, er hans klare oppfordring.