Organdonasjon

Ambassadører

Våre ambassadører er stolte av å si ja til organdonasjon, og opptatt av at flere skal gjøre det samme. De hjelper oss å spre ordet om dette livreddende temaet, som kan bidra til at flere liv reddes. 

Nico&Vinz er internasjonal popduo og er Stiftelsen Organdonasjons ambassadører

Nico & Vinz

Den internasjonale popduoen fra Oslo bestående av Nicolay Sereba og Vincent Dery, har tatt verden med storm med hiter som «Am i wrong» og «That’s how you know». De er opptatt av at flere skal si ja til organdonasjon. Nicolay vet selv hvordan det er å være pårørende til noen som venter på et livreddende organ, da hans far er nyretransplantert.

«Faren min er i live fordi noen sa ja til organdonasjon. En liten avgjørelse som kan gjøre stor forskjell. Derfor sier Vinz og jeg: Si ja, og redd liv!»

 

Anette Hoff er skuespillerinne kjent fra Hotel Cæsar. Hun er i dag ambassadør for Stiftelsen Organdonasjon og støtter organisasjonen i sitt arbeid.

Anette Hoff

Anette Hoff er en norsk skuespiller, mest kjent for sin rolle som Juni Anker-Hansen i såpeserien Hotel Cæsar på TV 2. Anette oppfordrer alle til å bli organdonorer, slik at de som venter på nytt organ kan få sjansen til å leve et nytt liv.

«Behovet for organdonorer er stort. Det er mange mennesker som lever et forringet liv, i påvente av et friskt organ. For meg er det et enkelt og opplagt valg å være donor. Hvis noe fra min kropp kan bidra til å forbedre og forlenge livet til et annet menneske, da gir min død en mening. Dette har jeg fortalt min familie. Bli organdonor du også, og bidra til at liv leves videre!»

 

Hege Bøkko

Hege Bøkko er en av Norges beste skøyteløpere, og for tiden satser hun for fullt for å nå målet om medalje i vinter-OL i Sør-Korea i 2018. Heges eldste bror og far er nyretransplanterte, og organdonasjon er hennes store hjertesak.

«Min familie har opplevd viktigheten av å si ja til organdonasjon på to litt forskjellige måter. Min eldste bror fikk transplantert nyre av mamma, noe som reddet han fra å måtte gå i dialyse. Min far var ikke like heldig – han måtte stå på venteliste i over et år. Det var et langt og tungt år, både for han og for oss som står han nært. Heldigvis var det en person som hadde tatt stilling til organdonasjon, og den personens nyre passet perfekt inn hos pappa. 

Jeg vet at det er veldig mange som venter i organkø og noen dør dessverre mens de venter. Ta stilling i dag og snakk med dine nærmeste. Din beslutning kan redde opptil 7 liv!»

 

Walter Trout

Walter Trout er en amerikansk bluesartist og låtskriver, og et av de største musikalske talentene i sin sjanger. Walter Trout er selv levertransplantert og sterkt engasjert i saken for at flere skal si ja.

«Organ donation is an incredibly important tool for saving people’s lives and also for helping people live better lives. It is the reason I am still here. A stranger signed on the dotted line to be an organ donor and when they did that, my life was saved.»

 

Trude Dybendahl

Trude Dybendahl er tidligere verdensmester i langrenn, og har i alt 9 internasjonale medaljer. I dag jobber Trude som coach og foredragsholder med fokus på personlig endringskompetanse.

«Jeg sier ja til organdonasjon fordi livet og mine kjære er så uendelig verdifulle! Skulle noe hende meg og jeg skulle trenge et organ, ville jeg vært den donoren uendelig takknemlig. Da blir det naturlig å selv være donor. Tenk over dette NÅ, gjør et valg – og si fra til dine nærmeste!»

 

Kristin Gjelsvik er norsk blogger som har gjort seg bemerket med sitt sterke samfunnsengasjement for flyktningkrisen, kampen mot kroppspress og organdonasjon.

Kristin Gjelsvik

Kristin Gjelsvik er en norsk blogger under navnet Styleconnection. Hun har gjort seg bemerket med sitt sterke samfunnsengasjement for flyktningkrisen, kampen mot kroppspress og ikke minst organdonasjon.

«Hvis alle hadde stilt seg positiv til organdonasjon – bare tenk hvor mange liv vi kunne berget? Når ett liv går tapt, hvorfor skal ikke dette berge et annet? Får ikke døden en viss mening om den kan berge et annet liv?»