Hjertetransplantert

Eileen fikk livet i gave

Eileen var redd for at hun ikke skulle få oppleve julen 2019. Hun trodde hun måtte planlegge sin egen begravelse fremfor å tenke på juleforberedelser. Så kom telefonen som endret alt.

Bare 25 år gammel og nybakt mor, fikk Eileen diagnosen forstørret hjerte. Syv år senere var hun mor til to gutter, Mathias og Johannes. Hjertet hennes ble gradvis dårligere, og hun havnet på livets sidelinje.

Jeg var redd for å dø. Som småbarnsmamma var dette noe jeg tenkte mye på. Jeg tenkte ofte på at de små barna mine kanskje ville glemme meg. Mitt gamle hjerte var i ferd med å svikte, og det halvåret jeg stod på transplantasjons­venteliste er det lengste og tyngste i hele mitt liv. Jeg skvatt himmelhøyt hver gang telefonen ringte. Var det nå jeg skulle få et nytt hjerte?

Eileen

Bli Sponsor – redd liv!


Støtt vårt arbeid for alle som venter med et fast månedlig beløp, og bidra til at flere liv reddes!

Ingen kan garantere at et passende hjerte vil komme i tide. Av de rundt 500 som til enhver tid venter på nytt organ, er det dessverre ikke alle som får sjansen til å leve videre. Men Eileen var en de heldige. En dag i 2019 ringte telefonen fra UOS Rikshospitalet. De hadde et hjerte til henne.

En familie mistet sin kjære dagen før. De valgte å gi Eileen muligheten til et nytt liv. Det at noen sa ja til organdonasjon gjør at Eileen kan planlegge fremtiden sammen igjen – som familie.

Jeg kan dekke frokostbordet og glede meg til å feire jul sammen med min kjære familie, min mann Olav, Mathias, og Johannes. Jeg får fortsette å være mor til guttene mine, Mathias og Johannes. Ikke bare i år, men mange år fremover. Større gave kan jeg ikke få.

Eileen
Foto: Privat

Støtt vårt arbeid for alle som venter med et fast månedlig beløp, og bidra til at flere liv reddes!