Voksne med medfødt hjertefeil med på laget

Bildet av Marit Haugdahl, styreleder i VMH
Marit Haugdahl, styreleder i VMH, under 5-årsjubileet. Foto: Anne–Line Bjella-Fosshaug

Det er med stor glede vi kan melde at foreningen «Voksne med medfødt hjertefeil» (VMH) nå blir én av pasientorganisasjonene som står bak Stiftelsen Organdonasjon. 

De blir dermed en av de fem pasientorganisasjonene som står bak Stiftelsen Organdonasjon. VMH ble opprettet som en forening for voksne med medfødte hjertelidelser, etter initiativ fra Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) i 2010.

Voksne født med en hjertefeil er en av de hurtigst voksende pasientgruppene i verden. Av de rundt 500 barna som hvert år blir født med hjertefeil, når mer enn 90 prosent voksen alder. Idag regner man med at mellom 15 000 og 20 000 nordmenn over 18 år lever med en medfødt hjertelidelse.

Foreningen jobber for å øke livskvaliteten til alle som er født med en hjertefeil, gjennom sosialt felleskap, likemannsarbeid, og fagseminarer. De jobber også for å øke forskningen på området, og nå ut med informasjon til målgruppen, helsevesenet og samfunnet for øvrig.

VMH er en ung organisasjon. Den 11. mai feiret de 5-årsjubileum. Tross startvansker og noen vanskelige år, er nå organisasjonen godt i gang med arbeidet.

– En hjertefeil følger deg hele livet. Flere av våre medlemmer er transplanterte, og flere vil trenge et nytt hjerte eller et annet organ i fremtiden. Det har derfor lenge vært et ønske for oss å engasjere oss i Stiftelsen Organdonasjon, sier Marit Haugdahl, styreleder i VMH.

Haugdahl har store ambisjoner på vegne av foreningen, og gleder seg til fortsettelsen, og samarbeidet med Stiftelsen Organdonasjon.

Du kan lese mer om deres arbeid på følgende steder:

Nettsider: www.vmh.no

Bilde av Hege Lundin Kuhle som holder foredrag.
Hege Lundin Kuhle, daglig leder ved Stiftelsen Organdonasjon, holder foredrag på VMHs femårsjubileum. Foto: Marit Haugdahl