Veldedig partner med BMW Oslo Maraton

Bilde av Aleksander Sekowski og  Stine Hartmann foran Bislett Stadion.
Informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon, Aleksander Sekowski og kommunikasjonsansvarlig i BMW Oslo Maraton, Stine Hartmann. Foto: Stiftelsen Organdonasjon

Stiftelsen Organdonasjon er med som veldedig samarbeidspartner når Norges største gateløp, BMW Oslo Maraton, går av stabelen. Målet med samarbeidet er å skape bevissthet om, og vise de positive sidene ved, organdonasjon.

– Vi gleder oss til å være med på løpsfesten lørdag 21. september, og synes det er spennende å få jobbe med en så stor aktør på dette området. Dette er en flott arena hvor vi kan nå veldig mange med vårt livreddende budskap. Løpet blir en av flere spennende aktiviteter i Donasjonsuka vår i slutten av september, sier informasjonssjef Aleksander Sekowski.

Sporty for organdonasjon

Samarbeidet kommer til arte seg på flere måter.

– Vi har fått med oss en fantastisk gjeng med mennesker som har fått livet i gave, og andre som ønsker å løpe for saken. At folk snakker om organdonasjon kan redde liv, og vi håper dette kan være en samtalestarter, sier Sekowski.

Stiftelsen vil selge startnumre og egne grønne t-skjorter for de som ønsker å løpe for saken. Distansene man kan velge mellom er 10 km, halvmaraton og maraton.

Vi håper mange vil være med å sette fokus på organdonasjon. Her er det ikke fortest og lengst som gjelder, men løpeglede og ikke minst livsglede, sier Sekowski.

Livreddende samarbeid

Så langt er det nesten 12 000 påmeldte deltakere til Oslo Maraton. Kommunkasjonsansvarlig Stine Hartmann gleder seg til å se de som skal løpe 21. september.

– Det er veldig givende å se bredden av type deltakere, og ikke minst se at vi greier å skape løpeglede i hele befolkningen. Alle kan delta og alle er med å heie på hverandre, sier Hartmann.

Oslo Maraton har jobbet med veldedig samarbeidspartnere i over ti år og synes det er viktig å være med å øke bevisstheten om organdonasjon.

– Vi i BMW Oslo Maraton ønsker at flere skal få informasjon om organdonasjon, slik at flere tar stilling til dette og forteller sine nærmeste. Vi syns det er viktig å bidra til å skape aktivitet, og ikke minst oppmerksomhet om en så viktig sak, sier Hartmann.

Bli med! Vi lover heiagjeng og god stemning. 

Les mer om samarbeidet