Si de tre magiske ordene til dine nærmeste

Grafisk motiv hvor det står "Jeg er organdonor". Si de tre magiske ordene til dine nærmeste.

Stiftelsen Organdonasjon oppfordrer alle til å fortelle sine nærmeste at de er organdonor på Valentinsdagen, med kampanjen «Si de tre magiske ordene».

De pårørende skal bekrefte

– De fleste nordmenn er i dag positive til organdonasjon, men fremdeles er det mange som ikke har fortalt det til noen, forteller Aleksander Sekowski, informasjonskonsulent i Stiftelsen Organdonasjon.

Det er avdødes vilje legene spør etter, når spørsmålet kommer opp på sykehuset.

– Hersker det usikkerhet om dette, velger mange pårørende å si nei, av frykt for å ta en avgjørelse som er i strid med sin kjæres ønske, sier Sekowski.

I kampanjen blir befolkningen oppfordret til å dele en Facebook-video, og tagge dem man er glad i. På den måten viser man sine nærmeste at man sier ja til organdonasjon, og gir samtidig saken synlighet, sier Sekowski

Fantastisk mottagelse

Siden mandag har over 290.000 spilt av videoen, og nesten 3400 har delt den på sin egen Facebook-vegg. Videoen vil fortsette å sirkulere frem til Valentinsdagen 14. februar, og vil også eksponeres i en rekke aviser, nettaviser og sosiale medier.

– Dette er fantastiske tall, og viser at vi har truffet rett. Vi ser at mange blir glade for å bli nevnt i videoen. Det er jo en slags kjærlighetserklæring også, sier Sekowski.

Muliggjort av Viken Fiber

Årets kampanje er blitt gjort mulig takket være et nylig inngått sponsorsamarbeid med Viken Fiber.

– Det koster mye å bli hørt i dag. Med våre begrensede midler når vi ikke godt nok ut med vårt budskap. Derfor er vi glade for at vi har fått Viken Fiber med på laget, avslutter Sekowski.