Ny animasjonsfilm om organdonasjon

Stiftelsen Organdonasjon har lansert filmen «Hvem kan si ja til organdonasjon?», en kort animasjonsfilm som på en humoristisk måte skal formidle budskapet om at absolutt alle kan si ja til organdonasjon, og ikke minst – at det er viktig at vi alle sier ja.

Mange ekskluderer seg selv

Undersøkelser viser at mange nordmenn, unge som gamle, fremdeles tror at faktorer som sykdom, alder, medisinbruk automatisk ekskluderer dem som organdonorer, og at det det er deres oppgave å selv å vurdere om de egner seg om donorer.

Sannheten er at absolutt alle kan si ja, og man trenger ikke selv å vurdere om man er egnet som donor. Blir organdonasjon aktuelt ved et dødsfall, vil det alltid være en individuell medisinsk vurdering om hvorvidt organene er egnet for transplantasjon. Donasjon er mulig ved omtrent 0,5 prosent av alle dødsfall i Norge.

Flere språk

Filmen vil blant annet bli brukt i sosiale medier, YouTube, tv- og kinoreklame, samt i forbindelse med foredrag og undervisning. Den er laget i samarbeid med animasjonsstudioet Fluks, og reklamebyrået Per Høj, med støtte fra Stiftelsen Dam.

Den foreligger i fem ulike språkversjoner: Norsk, engelsk, somali, urdu og polsk.

Se filmen her (norsk versjon):

For å se alle de ulike språk-versjonene av filmen, gå til spillelisten «Hvem kan si ja til organdonasjon» på Youtube.