Løp med lungetransplanterte Benedicte

Bilde av Benedicte Abello med grønn t-skjorte med trykket si det for å bli det.

21. september løper Benedicte Abelló (25) 10 km under Oslo Maraton. Akkurat det er ingen selvfølge. For fem år siden var hun så syk at hun ikke kom seg opp av senga. Det eneste som kunne redde henne var en lungetransplantasjon.

Benedicte lever i dag fordi noen sa ja til organdonasjon. Nå håper hun så mange som mulig vil være med å løpe sammen med henne for å sette fokus på organdonasjon under Oslo Maraton.

Løper for sin ukjente donor

– Under Oslo Maraton løper jeg for alle de som er på venteliste, alle transplanterte og ikke minst min donor, som har gitt meg mulighet til å delta. Organdonasjon betyr å få en ny sjanse. Det har bidratt til at jeg har kunnet ta en utdanning, trene, være sammen med venner og kjæreste. I det hele tatt leve, sier Abelló.

Mange grunner til å løpe

Stiftelsen Organdonasjon er veldedig samarbeidspartner med Oslo Maraton og selger startnummer for de som ønsker å løpe for saken. Frem mot løpet kan du følge Benedicte i våre sosiale medier, hvor hun forteller om sin personlige historie og tar deg med på sine forberedelser til løpet.

– Det er givende å skape blest om en sak som kan være forskjellen på liv og død for mange. Målet er å få flest mulig til å snakke om organdonasjon. I tillegg er en distanse i Oslo Maraton et motiverende treningsmål. Og så håper jeg vi blir en stor grønnkledd gjeng som kan heie hverandre frem, sier Abelló.

Du kan følge Benedicte på Stiftelsen Organdonasjons Facebook, Instagram og Instastories.

Påmelding

Gjør som Benedicte – bli med å farge Oslo Maraton grønn! Meld deg på her!

Les mer om samarbeidet med Oslo Maraton.

Om man ikke får mulighet til å delta i selve løpet, er det mange måter å bidra på for saken. 21. september er også Donasjonsdagen, og Stiftelsen Organdonasjon oppfordrer til å bli med å stå på stand, dele ut donorkort og informasjon over hele landet.