La ditt hjerte banke videre for din hjertesak

I regi av Norges Innsamlingsråd har Stiftelsen Organdonasjon, sammen med 35 organisasjoner, gått sammen for å belyse verdien av testamentariske gaver. Kampanjen «la ditt hjerte banke videre for din hjertesak», skal informere om muligheten til å gi en testamentarisk gave til en organisasjon.

Slik som Siri Nodland generalsekretær i Norges Innsamlingsråd forklarer:

– Noen har et engasjement for en sak gjennom hele livet. Dette kan være for dem i nød, for naturen eller for sine nester. Vi kan kalle disse for hjertesaker. Det er derfor viktig at man vet at man kan la sitt hjerte banke videre for sin hjertesak etter at man har gått bort.

Organisasjonene bak kampanjen opplever at det er lite kunnskap blant folk om problemstillinger knyttet til arv og testament, og at det er mange spørsmål knyttet til dette. Gjennom kampanjen ønsker vi å ufarliggjøre det å snakke om testament.

Gode grunner til å opprette et testament

Et testament kan forenkle fordelingen av dine finansielle verdier. Men det kan også videreføre dine personlige verdier i form av testamentariske gaver. Har du ikke et testament, bestemmer arveloven hva som skal skje med dine materielle eiendeler den dagen du dør. Men det er ikke alltid loven vil fordele dette slik du ønsker, eller slik du mener er mest rettferdig den dagen du dør. Det er her testamentet kommer inn som en god løsning. For gjennom et testament er det du selv som bestemmer hvem som skal overta dine verdier – både de finansielle og de personlige. Du gir også deg selv muligheten til å la dine arvinger høre din vilje en siste gang.

Besøk www.detgodetestament.no for mer informasjon.