Kjendistung golfturnering samlet inn rekordbeløp for organdonasjon

Golfproff Viktor Hovland, daglig leder Hege Lundin Kuhle og golfproff og initiativtaker Kevin Wright.

Den kjendistunge veldedige golfturneringen «Wright Invitational 2022» gikk av stabelen fredag 1. juli, og samlet inn over 1,5 millioner kroner. Aldri før har det blitt innsamlet liknende summer til Stiftelsen Organdonasjon.

Takker alle bidragsytere

Det er Kevin Wright, profesjonell golfspiller og tidligere norgesmester, som står bak golfturneringen som ble avholdt på Vestfold Golfklubb i Tønsberg. Wright er født med en alvorlig hjertefeil og vil en dag trenge et nytt hjerte. Han ønsker å skape oppmerksomhet om organdonasjon og inspirere flere til å si ja. Etter ett års planlegging takker han alle som har bidratt til gjennomføringen av arrangementet. 

– Jeg må bare si tusen takk til alle tilskuere, frivillige, sponsorer, Vestfold Golfklubb, min mor og ikke minst kjendisene som ville stille opp på denne dagen. Uten dere ville ikke denne turneringen blitt gjennomført. Et stort arbeid for en viktig sak. Personlig kunne jeg ikke vært mer fornøyd, sier Wright. 

Nærmere 3000 samlet til folkefest

Nærmere 3000 publikummere var vitne til at Kevin Wright, Viktor Hovland, Jon Almaas, Kurt Nilsen, John Arne Riise, Lasse Kjus, Ole Rolfsrud, Tom Stiansen, John Carew og en lang rekke andre kjente, norske navn deltok i turneringen der overskuddet gikk uavkortet til Stiftelsen Organdonasjon sitt arbeid. 

Daglig leder Hege Lundin Kuhle hadde dette å si om den store dagen på Vestfold Golfklubb:

– Dette betyr enormt mye for oss i Stiftelsen Organdonasjon, og ikke minst for alle de rundt fem hundre pasientene som til enhver tid venter på et nytt livreddende organ. Med midlene som er kommet inn kan vi nå ut til enda flere om betydningen av det å si ja til organdonasjon, sier Kuhle. 


Se flere bilder fra arrangementet på vår Flickr-konto: https://flic.kr/s/aHBqjzWSKG