Golfturnering for organdonasjon

Informasjonssjef ved Stiftelsen Organdonasjon, Aleksander Sekowski og Jarle Kristiansen, med sjekken fra Losby Golfklubb

Lørdag 7. august, ble Losby Golfklubb sin veldedighetsturnering «Jarle 1212» avholdt for tredje gang. Hele 179 deltagere fant veien til golfanlegget, som ligger vakkert til ved ærverdige Losby Gods i Lørenskog kommune. Det er deltagerrekord! Innsamlet beløp ble også rekordhøyt. 121.212,- kroner ble samlet inn til Stiftelsen Organdonasjon sitt arbeid for alle som venter på et nytt organ.

Turneringens mål er å sette fokus på organdonasjon, gjennom klubbens medlem Jarle Kristiansen. Jarle er for fast inventar ved Losby Golfklubb å regne, og et av de mest aktive medlemmene. Da nyrene hans sviktet, måtte han vente i over tre år – eller mer nøyaktig 1212 dager (derav turneringens navn) – før han endelig fikk en ny. I mellomtiden var det dialyse – og golfen – som holdt ham oppe.

Det ble et svært vellykket arrangement. Været var flott, og stemningen upåklagelig. Stiftelsen Organdonasjon fikk plass ved hull 14, sammen med Jarle. Alle som var innom fikk høre litt om hans historie og om viktigheten av å si ja til organdonasjon. Alle var positive til saken, og mange hadde «for lengst» registrert sitt ja til organdonasjon.

Daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon, Hege Lundin Kuhle, ønsker å rette en stor takk til arrangører, involverte, frivillige, spillere og sponsorer, og ikke minst primus motor Henrik Nicolai Ovenberg sr., og Jarle selv.

– Tusen takk for det store engasjementet! Dette er rett og slett rørende. Arrangementer som dette viktige for saken. De bidrar både til å spre kunnskap om organdonasjon, og gir samtidig midler som gjør at vi kan løfte denne saken ytterligere. Dette er med på å redde liv.

Antall pasienter som venter på et nytt organ, har aldri vært høyere. Ved utgangen av juni ventet 511 pasienter på en ny sjanse.

Les om resultatene og premiene på Losby Golf sin hjemmeside.

Se bilder fra «Jarle 1212» på Losby Golf sin Facebook-side

Les om Jarles historie i Norsk Golf