Golfstjernen Viktor Hovland spiller til inntekt for organdonasjon

Portrettfoto av Kevin Andre Wright og Viktor Hovland under PGA Tour-turneringen Arnold Palmer Invitational.
Kevin og Viktor under PGA Tour-turneringen Arnold Palmer Invitational i 2019, noen måneder før Viktors proffdebut. (Foto: Getty Images)

Kevin André Wright har vunnet NM-gull i golf, og like etter var han nære på å miste livet til hjertesykdom. Sammen med bestekameraten Viktor Hovland og en rekke andre golfstjerner, arrangerer de veldedighetsturneringen «Wright Invitational 2022» 1. juli. Alle inntektene vil gå til Stiftelsen Organdonasjon.

Under turneringen som går av stabelen på Vestfold GK skal det blant annet arrangeres en 18 hulls scrambleturnering med tre amatører og en kjendis på hvert lag. Navn som Johannes Høsflot Klæbo, Jon Almaas, John Arne Riise, Lasse Kjus, Mons Røisland, Andreas Halvorsen, Glenn Solberg, Sebastian Foss Solevåg, Carsten Skjelbreid, Marius Thorp og Christer Rødseth er blant dem som foreløpig har takket ja til å stille opp.

Har du lyst til å se på turneringen, og samtidig støtte vår livreddende sak? 

En hjertesak

Organdonasjon er en sak som står Kevins hjerte nært. I tiden etter at han ble norgesmester på Losby i 2019 slet han mye med høy puls og svimmelhet. I fjor vinter ble han diagnostisert med hjertemuskelsykdommen dilatert kardiomyopati, der hjertets evne til å pumpe blod er svekket. På sikt kan dette føre til hjertesvikt, alvorlige hjerterytmeforstyrrelser og hjertestans.

Som følge av dette fikk Kevin operert inn en hjertestarter på starten av fjoråret. Selv om prognosene til Kevin ser bra ut, har det tatt lenger tid enn han trodde å bli bedre. Golfkarrieren er satt kraftig tilbake, men han er gradvis i ferd med å bygge seg opp igjen og føler seg mer som seg selv for hver eneste dag som går. Det er likevel bare et spørsmål om tid før både Kevin og søsteren hans kommer til å trenge nytt hjerte. Faren deres har allerede gjennomgått to hjertetransplantasjoner.

Det er mange som dør i Norge fordi de ikke får organer. Ambisjonen min med turneringen på Vestfold er å øke oppmerksomheten rundt viktigheten av organdonasjon og forhåpentligvis inspirere flere til å si ja. Jeg håper vi klarer å skape en folkefest!

Kevin André Wright
Bildecollage av Kevin André Wright. Bildet til venstre viser Kevin med en pokal. Bildet til høyre viser Kevin etter i sykehussenga etter hjerteoperasjon.
Kevin ble norgesmester på Losby i 2019. Etter mesterskapet fikk han operert inn hjertestarter. Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf

Bli med og støtt en viktig sak og kjøp billetter i dag! Vi gleder oss til å se deg! 

Les mer om turneringen her.


Nettauksjon

Kevin har også startet opp en auksjon med mange flotte gjenstander, der inntektene også går uavkortet til Stiftelsen Organdonasjon sitt arbeid. Her kan du blant annet få kloa i signerte golfbager fra Viktor Hovland, Tyrrell Hatton, Ian Poulter, Henrik Stenson, Cameron Smith og Jonas Blixt og en plass på laget til Viktor på turneringen. Caddie Shay Knight har også donert en av caddievestene sine fra Ryder Cup med Viktors signatur på.

Gå til auksjonen (auksjonen.no)