Et hjerte for golf og organdonasjon

Portrettfoto av Kevin Andre Wright og Viktor Hovland under PGA Tour-turneringen Arnold Palmer Invitational.
Kevin og Viktor under PGA Tour-turneringen Arnold Palmer Invitational i 2019, noen måneder før Viktors proffdebut. (Foto: David Cannon/Getty Images)

Ikke lenge etter at Kevin André Wright hadde vunnet NM-gull i golf, stoppet hjertet hans. Den skjulte hjertelidelsen tok nesten livet av ham. Sammen med bestekameraten Viktor Hovland og en rekke andre store navn, arrangerer han nå veldedighetsturneringen «Wright Invitational 2022» 1. juli. Alle inntektene vil gå til Stiftelsen Organdonasjon.

Under turneringen, som finner sted på Vestfold golfklubb, skal det blant annet arrangeres en 18-hulls scrambleturnering med tre amatører og en kjendis på hvert lag. Navn som Johannes Høsflot Klæbo, Jon Almaas, John Arne Riise, Lasse Kjus, Mons Røisland, Andreas Halvorsen, Glenn Solberg, Sebastian Foss Solevåg, Carsten Skjelbreid, Marius Thorp og Christer Rødseth er blant dem som foreløpig har takket ja til å stille opp.

Har du lyst til å se på turneringen, og samtidig støtte vår livreddende sak? 

En hjertesak

Organdonasjon er en sak som står Kevins hjerte nært. I tiden etter at han ble norgesmester på Losby i 2019 slet han mye med høy puls og svimmelhet. I fjor vinter ble han diagnostisert med hjertemuskelsykdommen dilatert kardiomyopati, en lidelse som svekker hjertets evne til å pumpe blod. På sikt kan dette føre til hjertesvikt, alvorlige hjerterytmeforstyrrelser og hjertestans. Også Kevins far og søster har denne sykdommen.

Som følge av dette fikk Kevin operert inn en hjertestarter på starten av fjoråret. Den har allerede rukket å redde livet hans, i forbindelse med en hjertestans. Selv om prognosene nå ser relativt gode ut, har det tatt lengre tid enn han trodde å bli bedre. Golfkarrieren er satt kraftig tilbake, men han er gang med å bygge seg opp igjen, og føler seg gradvis bedre. Likefullt er det bare et spørsmål om tid før Kevins hjerte vil svikte helt, og han vil trenge et nytt.

Det er mange som dør i Norge fordi de ikke får organer. Ambisjonen min med turneringen på Vestfold er å øke oppmerksomheten rundt viktigheten av organdonasjon og forhåpentligvis inspirere flere til å si ja. Jeg håper vi klarer å skape en folkefest!

Kevin André Wright
Bildecollage av Kevin André Wright. Bildet til venstre viser Kevin med en pokal. Bildet til høyre viser Kevin etter i sykehussenga etter hjerteoperasjon.
Kevin ble norgesmester på Losby i 2019. Etter mesterskapet fikk han operert inn hjertestarter. Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf

Bli med og støtt en viktig sak og kjøp billetter i dag! Vi gleder oss til å se deg! 

Les mer om turneringen her.


Nettauksjon

Kevin har også startet opp en auksjon med mange flotte gjenstander, der inntektene også går uavkortet til Stiftelsen Organdonasjon sitt arbeid. Her kan du blant annet få kloa i signerte golfbager fra Viktor Hovland, Tyrrell Hatton, Ian Poulter, Henrik Stenson, Cameron Smith og Jonas Blixt og en plass på laget til Viktor på turneringen. Caddie Shay Knight har også donert en av caddievestene sine fra Ryder Cup med Viktors signatur på.

Gå til auksjonen (auksjonen.no)