Gå eller løp Påskeløpet med lungetransplanterte André!

Foto: André Tøgersen (35).

En organdonor reddet livet til lungetransplanterte André Tøgersen (35). I påsken løper han det virtuelle påskeløpet til Oslo Maraton for Stiftelsen Organdonasjon, og han håper mange vil være med og løpe sammen med ham.

Løper for sin donor

Seks år etter lungetransplantasjonen, lever André familielivet på Røa i Oslo sammen med kona Ida Christine og sønnen på snart fire år.

– Jeg håper min historie bidrar til at flere forstår hva det betyr å si ja til organdonasjon. De som donerer, redder ikke bare ett liv. Deres ja gir også oss transplanterte mulighet til å skape liv, sier småbarnsfaren.

Nå løper han for den som ikke lenger kan.

– Jeg løper for min donor. Uten den personen så hadde jeg ikke kunne gjort dette, sier André.

Satt på venteliste

I 2013 får André påvist en alvorlig lungesykdom. Inntil da, hadde han levd et svært aktivt liv med jobb, studier, trening og oppussing av leilighet. Etter en tid med litt dårlig pust, drar han til legen. Hjem får han med seg en alvorlig diagnose og streng beskjed fra legen om å ikke Google. Han greier ikke å la være. Det han leser er nedslående; ett til to år forventet levetid. Men en mulig lungetransplantasjon gir håp.

– Det var min eneste redning og mulighet. Da jeg ble satt på ventelisten var det allikevel rart å tenke på at jeg faktisk ikke kom til å overleve særlig lenge uten, sier André.

Bragd å delta

André er heldig. Etter transplantasjonen har han fortsatt kunnet være i aktivitet og holde seg i form. Han er ikke redd for å sette seg mål, og når han nå deltar i Påskeløpet gjør han det utifra sine egne premisser som lungetransplantert. Nå håper André at flere vil være med på noe positivt for saken og pushe sine egne grenser.

– Man må ta utgangspunkt i hvor man er i dag. Å løpe en mil kan være enkelt for noen, men for andre kan det å gå tre kilometer være som å bestige Mount Everest. Det har jeg kjent på selv. Det vil jeg si kan være en mye større bragd enn et å løpe et helt maraton for eksempel, sier André.

Påmelding

Bli med å farge Påskeløpet grønt! Gå eller løp for organdonasjon!