Bokstavdonasjon for Organdonasjon

Grafisk motiv som viser bokstavmennesker som oppfordrer folk til å donere to bokstaver i navnet på Facebook.

I dag står det over 400 nordmenn på venteliste for et nytt organ. For mange kommer ikke hjelpen i tide. I Norge er de fleste positive til å donere organer etter sin død, men mange har ikke fortalt det til sine nærmeste.

Viktig å dele sitt standpunkt

Mange avslag skyldes at familien ikke kjente til avdødes ønske. Med kampanjen ”Bokstavdonasjon for Organdonasjon” vil Stiftelsen Organdonasjon sette fokus på viktigheten av å dele sitt positive standpunkt med andre. Så langt har over 10 000 mennesker fått livet i gave takket være noens ja.

I kampanjen oppfordres befolkningen, på en humoristisk måte, til å ”donere” to av bokstavene i navnet sitt på Facebook, for å vise verden at de sier ja til organdonasjon. Dette gjøres enkelt på www.bokstavdonasjon.no.

Livsannonser

De innsamlede bokstavene vil bli brukt til å lage små tekster om organdonasjon, kalt livsannonser, der mennesker som alle har fått et nytt organ, uttrykker sine tanker, følelser og sin takknemlighet over å ha fått et helt nytt liv. De første 26 er allerede laget, og etterhvert som bokstavene blir donert, vil nye historier bli til.

På denne måten tydeliggjøres hvordan et enkelt «ja» kan vokse til noe stort.


Vi kan formidle kontakt til personene bak livsannonsene, til saker som omhandler Donasjonsdagen eller organdonasjon generelt. Kontakt: aleksander@organdonasjon.no eller 92899964

LENKER:

Livsannonsene: http://bit.ly/1opv5wH

Bokstavdonasjon-landingsside: http://www.bokstavdonasjon.no/

Oppdatert statistikk, Organdonasjon og transplantasjon 2014: http://www.slideshare.net/organdonasjon/3kvartal-2014/

Illustrasjon, bokstavdonasjon: http://bit.ly/1z0HGtL