Joachims siste fight

Foto: Joachim og sønnen Jonas.

I fjor på denne tiden, mistet jeg mannen i mitt liv og Jonas mistet sin pappa og superhelt i livet. Joachim – du er det sterkeste, fineste, snilleste og morsomste mennesket jeg vet om – og kjærligheten til deg kommer alltid til å fylle hjertet mitt. Det kommer til å ta lang, lang tid før hverdagen vil minne om noe normalt igjen – men jeg lover at jeg skal gjøre mitt beste for at meg og Jonas skal få et fint liv – selv om det måtte bli uten deg.

Joachim fikk endelig telefonen vi hadde ventet så lenge på: telefonen om at han skulle få nye lunger. Det var en gledens dag. Jeg danset i stua og gledet meg til å komme til Oslo om noen dager, mens Joachim selv lå i ambulansen på vei inn til Rikshospitalet sammen med en av sine største kjærligheter i livet – mammaen sin.

Utfallet av operasjonen ble ikke som vi håpet, da det ble for mange komplikasjoner og hjertet til slutt ikke klarte mer. Jeg er likevel enormt takknemlig for at Joachim fikk muligheten til en siste fight og at det siste han opplevde var en dag fylt med glede, håp og fine tanker om hvilken fremtid som ventet. Ingen kan si at han ikke gjorde alt han kunne for å få leve sammen med oss. Han var en skikkelig fighter, og jeg tror det er få mennesker som ville klart det samme. Det siste halvåret levde han kun på ren viljestyrke og kjærlighet til familie og venner.

Foto: Ronja, Joachim og Jonas.

Vi har virkelig fått kjenne på kroppen hvor viktig det er å være organdonor, så dette betyr mye for vår familie.

Ronja Stordahl

Jeg vil si tusen hjertelig takk til alle dere som har engasjert dere i organdonasjon og til alle som har blitt donor på grunn av Joachim. Vi har virkelig fått kjenne på kroppen hvor viktig det er å være organdonor, så dette betyr mye for vår familie. Selv var Joachim organdonor, og det er fint å tenke på at noen kan få synet tilbake med Joachim sine hornhinner.

Jeg og Jonas kommer alltid til å elske deg uendelig høyt, Joachim. Håper du trekker pusten dypt og nyter en smertefri tilværelse – hvor enn du er.

I 2019, mens Joachim stod på venteliste, skrev Ronja Stordahl det sterke blogginnlegget En hverdag i ventesorg.