God jul til dere alle!

Julen nærmer seg i dette «annerledesåret», og også et nytt år med tid for refleksjon. Det har for svært mange vært et usedvanlig tøft år på mange måter, men det har også vært et år da vi har lært oss mye nytt. Hvordan ta vare på hverandre når man ikke kan være sammen, hvordan vise kjærlighet uten en klem, hvordan opprettholde et samfunn uten å kunne bevege seg fritt. 

I Stiftelsen Organdonasjon var vi tidlig ute med å si «hold avstand – hold sammen». Vi har stort sett hatt hjemmekontor siden mars, men har truffet hverandre på aktiviteter i det fri. Teams er nok ikke det samme som lunsjpraten eller kreative møter over bordet, men likevel har vi hatt et usedvanlig aktivt år. Frivilligheten har aldri vært så stor, med hele 400 materiellpakker sendt ut i Donasjonsuka mot 60 i fjor. Vi har fått mye tid i media, både på TV og radio i landets største kanaler. Aviser har støttet oss med annonser, og nettsteder har delt innhold om organdonasjon. Mange har også gitt oss kjærkomne gaver som gjør det mulig for oss å realisere enda flere prosjekter. I tillegg har vi produsert mye bra materiell. Vi ser frem til å få vist alt dette i det nye året.

Det er også betryggende å vite at donasjonsvirksomheten har holdt seg på et stabilt nivå. Flott innsats fra helsepersonellet der ute som nok har hatt et tøffere år enn noen gang. Likevel klarer ikke tilgangen på organer å holde tritt med den stadig økende ventelisten, og våre tanker går til alle de som venter.

Nå er julen snart her, med lys, varme, god mat og gaver til de vi er glad i. En av de vakreste gavene vi kan gi, er å fortelle de rundt oss at vi er organdonor. Da slipper de å ta avgjørelsen på våre vegne, noe som kan være vanskelig i den ufattelige triste situasjonen det er å miste en som står oss nær. Og selv kan vi redde inntil syv liv den dagen vi selv ikke lever lenger.

La oss alle gi hverandre denne gaven i år – snakk om organdonasjon, til alle som står oss nær, og gi håp til alle de som venter på livet.

Hege Lundin Kuhle

God jul ☺

Hjertelig hilsen
Hege Lundin Kuhle
Daglig leder