Organdonasjon

Program – Donasjonsuka 2018

Mandag 17. Start Donasjonsuka

Tirsdag 18. Premiere «Jeg vil leve». Fire kortfilmer om mennesker som har fått et nytt organ. Intervjuer mellom filmene.

Onsdag 19. «Si det»-dagen 2018: Facebook-kampanje for å få hele befolkningen til å dele sitt ja til organdonasjon med sine nærmeste.

Torsdag 20. Hyllest til organdonasjon: Konsert og foredrag i Bragernes Kirke, Drammen. Les mer om arrangementet.

Fredag 21. Helseminister Bent Høie markerer lansering av Donorkortet i kjernejournalen på OUS, Rikshospitalet.

Lørdag 22.

  • Markering av Donasjonsuka med stands over hele landet. Eget stunt utenfor Nationaltheatret stasjon: «Går du på grønt?»
  • Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand lyses opp i grønt. Hotellets eier, lungetransplanterte Sigrid Glastad Laugen, forteller om viktigheten av organdonasjon.

Søndag 23. I kveldens episode av TV2-serien «Hjertebarna» møter vi tvillingene Eline og Karoline. De er født med hjertefeilen Arytmogen høyre ventrikkel cardiomyopati (ARVC). Sykdommen ble oppdaget for noen år tilbake, og nå skal en av dem få et nytt hjerte.

Skriv ut Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

1 kommentar

  1. […] På programmet står blant annet premierevisning av en kortfilmserie om fire mennesker som har fått et nytt organ, konsert og foredrag i Bragernes kirke i Drammen, og denne uka skal også helseminister Bent Høie lansere Donorkortet i kjernejournalen. Lørdag blir det stands over hele Norge, samt et stunt ved Nationaltheatret stasjon. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.