Organdonasjon

Donorkortet på låst skjerm

Slik fyller du ut appen, informerer dine nærmeste og legger det utfylte donorkortet på den låste hjemskjermen din. Fremgangsmåten gjelder iOS (iPhone), men er omtrent identisk i Android.

1. Åpne appen. Trykk på forsiden, så du får opp siden med de pårørende, og annen info. Fyll ut alle felter. Du kan velge pårørende direkte fra telefonboken, hvis du vil. Trykk da på det lille ikonet av et menneske til venstre, og velg så kontakt. Når alt er utfylt trykker på knappen «Informer«. De oppførte pårørende får nå en sms, der du opplyser om ditt standpunkt til organdonasjon.

IMG_0719

 

2. Trykk på den hvite boksen med en pil ut av nederst til høyre, og velg deretter «Lagre i bildegalleri» (du må muligens skrolle litt ned i menyen, så denne valgmuligheten kommer tilsyne). Bildet er nå lagret, og du finner det i galleriet (der alle dine bilder lagres).

IMG_0722

 

3. Gå til bildet. Marker, det og velg «Bruk som bakgrunn». Du bør da justere utsnittet av bildet, slik at hele kortet kommer med. Du gjør dette ved å «zoome» inn og ut av bildet, slik du kan med alle bilder. Når dette er gjort, vil det utfylte kortet ditt alltid ligge i front på mobilen din. Ønsker du ikke dét, kan du istedet fylle ut donorinfo i telefonens ICE-funksjon.

treien

 

OBS! Fjerner du, og reinstallerer appen, eller i enkelte tilfeller oppdaterer den, vil dessverre infoen du har tastet inn forsvinne fra den. Den bør da legges inn på nytt, men du trenger ikke å trykke «Informer» igjen. Bildet du lagrer på låst skjerm påvirkes ikke av dette.