Organdonasjon

Verdt å vite

Organdonasjon nå i kjernejournalen. Har du fått melding?

Når noen fyller ut donorkortet sitt på telefonen eller i sin kjernejournal, og fører deg opp som pårørende, sendes det ut en melding til deg med en bekreftelse på dette. Meldingen kommer fra vedkommendes eget telefonnummer, hvis donorkortet er fylt ut i appen. Er det fylt ut i kjernejournalen, er det Helsenorge som er avsender.

Les mer

Alle kan si ja til organdonasjon!

Både gamle og unge kan bli donorer – det er ingen aldersgrense. Tidligere sykdommer eller medisinbruk vil også i de fleste tilfellene ikke ha noe å si. Alle kan si ja til å donere, og skulle det bli aktuelt med organdonasjon, vil legene vurdere om organene kan brukes.

Flere spørsmål og svar

Si det for å bli det!

Å si ja til organdonasjon er enkelt. Man må hverken registrere seg, sende inn sitt utfylte donorkort, eller møte opp på sykehuset i egen person. Alt som skal til, er at du sier til dine nærmeste at du er organdonor. Da er det gjort. Du må si det for å bli det!

Les mer

Si ja til organdonasjon!

Bli organdonor

Historier om organdonasjon

Yina

Lungetransplantert

Erik

Hjertetransplantert

Martine

Levertransplantert

Stian

Hjertetransplantert

Benedicte

Lungetransplantert

Hilde Tone
Hilde Tone

Levertransplantert

Vibeke

Nyre og bukspyttkjertel -transplantert

Raymond

Nyretransplantert

Visste du at …

Siste fra nyheter & blogg

Siste blogg

Mens jeg venter på å vente

Av: Silje Therese Bakken Foto: Privat Jeg var 15 år og nervøs. Jeg satt på rommet mitt og lurte på hvordan i all verden denne tentamenen skulle gå. Jeg hadde små-feber, vondt i halsen og følte meg tufs. Tanken om at Bjørnstjerne Bjørnson hadde skrevet nasjonalsangen vår føltes så fjern. Jeg orket ikke å forholde meg til det. Herreli, var jeg…

Les mer
Siste fra Instagram