Organdonasjon

Årsberetningen for 2017 er nå ute

Det er med glede vi kan vise til nok et år med mange gode aktiviteter og mye god oppmerksomhet rundt organdonasjon i Norge. Det er den gode oppmerksomheten og det store engasjementet rundt temaet som også fører til at stadig flere snakker om organdonasjon med sine nærmeste. «Du må si det for å bli det» er blitt et etablert slagord i befolkningen. Det er dine nærmeste som skal bekrefte ditt standpunkt til organdonasjon – da må de også kjenne til dette standpunktet.

I beretningen viser vi til aktiviteter vi har gjort i løpet av året. Det gis rapporter om donasjonstall samt oversikt over vår økonomi. Samtidig trekkes det frem viktige tiltak som må iverksettes for øke donasjonsraten. Et viktig tiltak er innføring av cDCD, en metode som har ført til en økning i donasjonsraten i flere europeiske land. Her i Norge har det vært gjennomført en vellykket pilot. Med grunnlag i erfaringer fra denne piloten, både antall liv reddet samt en god opplevelse av de pårørende som har vært med, mener vi dette er noe Norge må tilby alle.

Befolkningen er positive til organdonasjon, vi arbeider for at de deler dette standpunktet med sine nærmeste. Det kan være ved en god samtale, ved å dele sitt elektroniske donorkort fra appen, eller sende en SMS med informasjon om at man nå har sitt donorkort i Kjernejournalen. Denne samtalen kan redde liv. Det er til enhver til rundt 450 pasienter som venter på en livreddende transplantasjon. I fjor døde 21 pasienter på denne ventelisten.

Ønsker dere å drøfte innholdet i årsberetningen, diskutere mulige samarbeid og engasjement, eller har lyst til å møte oss for på høre hva vi mener må til for å redde flere liv, så ta gjerne kontakt med oss. 

Årsberetningen for 2017 finner du her

Skriv ut Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.