Organdonasjon

Donorkort nå også i kjernejournal

Nå er det mulig å fylle ut og lagre Donorkortet i sin kjernejournal på helsenorge.no.

Denne funksjonen er et likeverdig alternativ til det å ha Donorkortet i lommeboken, eller som app på telefonen, og er ment som et supplement til samtalen med familien. Her kan man føre opp to pårørende som er informert om ditt standpunkt, samt sende ut en bekreftelse til disse pr. sms.

Bak løsningen står Stiftelsen Organdonasjon, LNT, Helsedirektoratet og Direktoratet for for E-helse og Helse- og omsorgsdepartementet.

Logg på og opprett donorkort her: https://minhelse.helsenorge.no/donorkort

Skriv ut Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

12 kommentarer

 1. siv bleiklie sier:

  Nå må det da snart innføres en ordning der vi alle er donorer, hvis vi ikke sier nei før vi dør!

 2. Vil kjernejournalen være tilgjengelig ved våre donorsykehus ?

 3. Heidi Nordengen sier:

  Vil en tatovering med: jeg er donor, være nok i en gitt situasjon?

  • Linda Øiehaug sier:

   Hei. Så flott at du støtter saken og at du ønsker å vise ditt standpunkt. Det viktigste er å informere dine nærmeste om ditt standpunkt til organdonasjon. De vil alltid bli involvert dersom spørsmålet om organdonasjon skulle bli aktuelt. Helsepersonell vil nødvendigvis ikke se etter en tatovering i en situasjon hvor organdonasjon kan være aktuelt.

 4. Teddy sier:

  Hei!
  Er denne registreringen i kjernejournal HELT nok og ALT som skal til, og slik at pårørende IKKE blir spurt eller har noe de skulle sagt?

  • Stiftelsen Organdonasjon sier:

   I kjernejournalen fyller du ut donorkortet ditt, som er en bekreftelse på at du har snakket med dine pårørende. De pårørende vil alltid være med i en donasjonsprosess, derfor er det viktig at de også er informert. Dette er praksis i så å si alle vestlige land i verden som donasjonsvirksomhet. Les mer.

   • Teddy sier:

    Så beslutningen KAN i ytterste konsekvens bli en annen enn min uttrykkelig uttalte vilje?

    • Stiftelsen Organdonasjon sier:

     Det er viljen til avdøde som alltid etterspørres og skal følges, i henhold til transplantasjonsloven. Men hvis familien absolutt ikke ønsker at donasjon blir gjennomført, vil legene forholde seg til dette. Les mer

 5. Sharma sier:

  Jeg er født i utlandet og er av utenlandsk opprinnelse. Jeg kan av den grunn ikke gi blod. Hvordan er det med organ donasjoner da? Ønsker å bli organ donor.

  • Stiftelsen Organdonasjon sier:

   Hei. Hvor du er født har ingenting å si. Dør du på et norsk donorsykehus, kan donasjon gjennomføres. Det eneste du trenger å gjøre er å informere dine pårørende (de som vil komme på sykehuset, hvis det skjer deg noe). Du kan i tillegg fylle ut et Donorkort – i lommebok, på telefon eller i kjernejournalen din. Les mer her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.