Organdonasjon

Løper OsloMila – med nye lunger

Benedicte Abello løper for organdonasjon

For fire år siden var Benedicte Abelló (24) så syk at hun ikke greide å gå. Det eneste som kunne redde henne var en lungetransplantasjon. Fordi noen sa ja til organdonasjon, lever Benedicte i dag. 2. juni løper hun 10 km under OsloMila for å sette fokus på organdonasjon.

Vil inspirere andre

– Jeg håper jeg kan inspirere andre til å trene og ta vare på seg selv. Jeg ønsker jo selv å være i så god form som mulig. Det er den beste måten jeg kan ta vare på lungene jeg har fått, sier Abelló.

Stiftelsen Organdonasjon er for første gang med som veldedig samarbeidspartner på OsloMila. Målet er å skape bevissthet om, og vise de positive sidene ved, organdonasjon. Abelló er en av flere transplanterte som skal løpe for saken. Hun håper hun kan inspirere andre, både til å holde seg i form og ikke minst, til å forstå viktigheten av organdonasjon.

Mestringsfølelse

– Det er motiverende å ha et mål å jobbe mot. Det gir en utrolig mestringsfølelse å ha gjennomført, uansett hva slags utgangspunkt man har. Det er også givende å kunne løpe for noe annet enn seg selv, sier Abelló.

I dag er Abelló sykepleierstudent på fulltid, trener tre til fire økter i uken og har et aktivt sosialt liv med kjæreste og venner. Dette er i stor kontrast til det livet hun levde for bare noen år siden. Hun vet bedre enn de fleste hva et ja til organdonasjon betyr, og har en klar oppfordring til alle som er positive til saken:

– Bli med på løpefesten! På den måten kan du ikke bare gjøre noe positivt for deg selv, men også vise at du støtter en livsviktig sak og minne enda flere på å snakke med sine nærmeste om organdonasjon, sier Abelló.

Påmelding

Stiftelsen Organdonasjon selger et begrenset antall startnummer for de som ønsker å løpe for saken. De som melder seg på kan velge mellom distansene 10 km og 3 km (“3 for alle”). Alle som løper for organdonasjon får også en grønn løpe t-skjorte. Bli med å farge OsloMila grønn!

Påmelding 3 km (3 for alle)

Påmelding 10 km

Benedicte Abelló og Stiftelsen Organdonasjons ambassadør, skøyteløper Hege Bøkko, skal holde en appell på scenen i målområdet etter 3 km distansen kl. 11.45.

Les mer om OsloMila.

Skriv ut Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.