Organdonasjon

Smykkedesigner gir bort donorsmykke

Smykkedesigneren Lars Marius Larsen står bak merket LAMAR Design, og har laget smykker til kjendiser som Justin Bieber, Morten Harket og Daniel Franck. For noen år siden ga han den ene nyren sin til en av sine beste kamerater, som på det tidspunktet var svært syk. Nå har gullsmeden designet et eksklusivt donorsmykke som han ønsker å gi bort til en av Stiftelsen Organdonasjons Facebook-venner.

Spesiell følelse

– I begynnelsen når kameraten min kom kjørende, fikk jeg en veldig spesiell følelse av å tenke tanken. Der kjører den ene nyren min liksom, sier Larsen smilende.

For han var det et enkelt valg å tilby seg å være donor når en av hans nærmeste venner trengte det som mest.

– Det var flere i vennegjengen som stilte seg som potensielle donorer, men det var jeg som var den beste matchen. Til årskontrollen hadde både han og jeg kjempefine verdier, så det er tydelig at det var et godt valg. Levende donasjon gir jo ofte gode resultater ved transplantasjon, sier Larsen.

Gir bort donorsmykke

Tobarnsfaren fra Ås er ydmyk over muligheten han hadde til å redde kameratens liv, men ser selv på det som den største selvfølge. Nå ønsker han også å gi enda litt til. I gullsmedverkstedet sitt har han designet et eget donorsmykke. I dag finnes det kun et eksemplar av dette. Det har Stiftelsen Organdonasjon fått, og det skal gis til en av våre følgere i en Facebook-konkurranse i forbindelse med Valentinsdagen 14. februar.

På spørsmål om hvorfor han ønsker å gi bort smykket, og sette fokus på en organdonasjon, er han helt tydelig:

– Jeg ønsker å gjøre noe for andre, noe som ikke forventes at jeg skal gjøre. Det gir mening for meg.

 

 

Skriv ut Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

4 kommentarer

 1. Jeg er mamma til to av mine sønner som er transplantert begge to ganger og han ingte vente på nyre nr 3.je har selv donert til han men desverre sluttet og virket. Jeg har tatoert logo po megr. Men smykke har det ikke vært dunt å ha. Takk.u

 2. Ragnfrid Høgås sier:

  Å vera Donor er det beste ein kan vera. Då har eg i alle fall gjort noko godt i livet( eller etter at eg er død). Smykket var lekkert og hadde fått fast plass rundt halsen.

 3. Tone Halvorsen Borgemyr sier:

  Jeg har vært organ donor i mange år og har fått flere til å bli det ,en viktig sak og kunne hjelpe andre når man selv har mulighet til det eller at man ikke har ❤️
  Har stått ved siden av og sett på når ett organ er mivsvigtig å få 🙏🏻

 4. Margot Strøm sier:

  Eg har tegna meg som donor for mange år sidan og har donorkortet på meg i lommeboka .❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *