Organdonasjon

Premierevisning av ”Snyltefaen”

Premierevisning av «Snyltefaen» – en ærlig og humoristisk minidokumentar om å få et nytt organ. Filmen er produsert av Aftenposten ved Sandra Mørkestøl, og handler om Mathias Rygh som trenger transplantasjon av lever for å kunne leve videre.

Onsdag 20. september arrangerte Stiftelsen Organdonasjon premierevisning av minidokumentarfilmen «Snyltefaen» for en proppfull sal på utestedet Hvaskjer i Oslo.

Del av Donasjonsuka
Filmen er produsert av Aftenposten ved Sandra Mørkestøl, og handler om Mathias Rygh som trenger transplantasjon av lever for å kunne leve videre. Premierevisningen av filmen er en del av Donasjonsuka, som i år har fokus på hvor enkelt det er å bli organdonor.

Fulgte hele prosessen
Filmen er en ærlig og humoristisk minidokumentar om å få et nytt organ. Mathias er en ung mann på 29 år som har vært leversyk siden han var 10 år gammel. Han har i alle år levd et normalt liv, men i fjor ble han så syk at legene ønsket å utrede han for transplantasjon. Aftenposten har fulgt Mathias gjennom hele løpet, fra før utredningen, gjennom transplantasjonen og frem til nå, nesten et år etter operasjonen.

Mye humor
Filmen ble tatt godt i mot av de som var tilstede, og det var tydelig at filmen engasjerte. Dokumentaren bærer preg av mye humor, men også refleksjoner rundt temaet organdonasjon, og mange av de fremmøtte både brøt ut i latter og tørket tårene i løpet av visningen. Etter visningen av filmen var det samtale med Mathias Rygh, videojournalist Sandra Mørkestøl og transplantasjonskirurg Bjørn Lien fra OUS.

Dokumentaren om Mathias kan du se på Aftenposten TV. Bilder fra arrangementet finner du på Stiftelsen Organdonasjons Flickr-konto.

Skriv ut Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

1 kommentar

  1. Jon Sætre Skagestad Benkestok sier:

    Som levertransplantert selv kort tid før Mathias så kjennerjeg på spenningen og angsten ennå. Jeg ble frisk etter å ha vært syk i 6-7 år og er svært takknemlig overfor donorer og hans pårørende. Prøver å leve livet på best mulig måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.