Organdonasjon

En mann med et hjerte av gull

Leif Tore Lorentzen fylkesleder i Landsforeningen for nyrepasienter og transplanterte (LNT)

Angår oss alle

Donasjonsdagen 23. september nærmer seg, og en av de som er klare for å gjøre en ekstra innsats er fylkeslederen i Landsforeningen for Nyrepasienter og Transplanterte (LNT) Leif Tore Lorentzen. Han er ikke i tvil om at dette er en viktig sak.

– Organdonasjon angår oss alle. I LNT er det mange som trenger nyrer, men sykdom og organsvikt kan like gjerne ramme Hansen borti gata. For meg er det viktig å få frem budskapet om at dette temaet er viktig for alle i befolkningen, sier Lorentzen.

Erfaren ildsjel

Lorentzen kjenner saken godt og har siden 2009 samlet frivillige for å spre det livreddende budskapet i regionen. I år er intet unntak og han har blant annet oppfordret alle sykehusene i Nordland til å arrangere fagseminar med organdonasjon som tema. I tillegg har han organisert utdeling av donorkort på apotek, taxier, tog, flyplasser og ikke minst engasjert frivillige fra LNT til å stå på stand på Donasjonsdagen en rekke andre sentrale steder i Bodø.

Givende oppgave

Den blide bodøværingen gleder seg til Donasjonsdagen og han syns det er ekstra givende å skape engasjement i lokalmiljøet denne dagen.

– Vi i LNT kan lage så mange treff og hyggelige møteplasser for våre medlemmer vi bare vil, men når det kommer til stykket er det livet det gjelder. Den jobben vi gjør på Donasjonsdagen er den aller viktigste vi gjør. Jeg føler vi er med på å gjøre en forskjell på liv og død, sier han.

Lorentzen sørger for stort engasjement i Nordland, men presiserer at det er behov for flere frivillige, både i regionen og resten av landet.

Har du også et hjerte av gull? Meld deg på som frivillig til Donasjonsdagen, og gjør en forskjell!

Skriv ut Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *